2021. május 1., szombat

Rózsa illóolaj

A Rózsa illóolaja az Isteni szerete misztériumába vezet be minket, amire nagy szükségünk van szorongás, érzelmi traumák esetén. 



Rózsa története

Bizonyítékok alátámasszák, hogy a kínaiak körülbelül 4700 évvel ezelőtt már termesztettek rózsákat.

• A rózsát a szépség szimbólumának tekintették Indiában.

• A görögök és rómaiak a virágot az isteneknek rendelték, a perzsák verseikben és képeikben a csalogánnyal társították.

A csalogányt állítólag annyira magával ragadta a fehér rózsa szépsége, hogy lerepült a virághoz, és a tövisekkel megsebesítette a mellkasát. A vércseppek a földre hullottak, és új rózsák nőttek ki belőlük. Ezek lettek a mai Irán vérvörös rózsái.


A rózsa az egyik legértékesebb, és legmagasabb rezgésű olaj - 320 MHz.
Hogy tudjuk ezt a számot mihez viszonyítan tudnunk kell, hogy egy egészséges ember rezgésszintje általában 62-78 MHz, a betegség általában 58 MHz alatt jelentkezik.



A legkiválóbb illóolaj a damaszkuszi rózsa szirmaiból készül vízgőz desztillációs eljárással. 1 kg rózsaolajhoz 5 tonna rózsasziromra van szükség. Ez a csodálatos olaj több mint 400 féle kémiai összetevőt tartalmaz.
Nagy termőterületek Bulgáriában, Törökországban és Franciaország déli részén találhatók. A frissen kinyílt virágokat a mai napig kézzel szedik Bulgáriában a reggeli órákban, mert a napsugárzás hatására az illóolaj aránya akár 70%-kal is csökkenhet.


A rózsa illóolaja is, mint minden illóolaj három szinten hat. Hatással van a testre, a lélekre, és a szellemre.



Testre Népszerű természetes gyógyszer a görcsök enyhítésére, jó hatással van az emésztésre,  a sebgyógyulásra, valamint antiszeptikus, gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. Afrodiziákum.

Lélekre: Feltétel nélkül szeretve vagy! Az Isteni szeretet olaja. 

Szellemre: Oldja a feszültséget, hangulatjavító, nyugtató, antidepresszáns

(Ellenjavallat: várandósság első harmadában nem alkalmazható. Epilepsziás betegeknél nagy körültekintéssel alkalmazzuk.)


Ha van rá lehetőségünk, vegyük körbe magunkat minnél több rózsával. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése