2019. december 8., vasárnap

Tömjén olajról egy molekuláris biológus tollából





Pap Júlia molekuláris biológus írása a tömjén olajról:
"Sziasztok!
Molekuláris biológus, természetes gyógymódok tanácsadó és két csodálatos, eleven fiú anyukája vagyok. Két éve ismertem meg a doTerra esszenciákat, melyek rendszeres használatával, bátran állíthatom, hogy forradalmi változások következtek be a családomban és a környezetemben. 😊
Biológusként, kutatóként izgatott az esszenciák hatékonyságának titka, ezért utánanéztem.
Következtetés: A doTerra CPTG (Igazolt Tiszta Terápiás Minőség) minőségű esszenciáiban megtaláltam végre a természet erejét, ajándékait, a legmodernebb kutatási technológiával, és orvosi szakértelemmel ötvöző végterméket, melyet régóta keresek.
Az alábbiakban olyan tanulmányokat szeretnék megosztani veletek, a teljesség igénye nélkül, amelyek a tömjénnek (Frankincense) a különböző ráktípusok vonatkozásában kifejtett nagyszerű hatását igazolják. Ezek a kutatások függetlenek a cégtől, különböző egyetemeken és intézetekben zajlottak.
A tömjént, ami a Boswellia fákból származó aromás gyanta, már évszázadok óta füstölőkként és parfümök alapanyagaként használták, és az írások szerint ezt vitték ajándékba a bölcsek Jézus születésekor. Talán nem véletlenül. 😉
1.Ez a 2009-es tanulmány indította el a tömjénolaj tudományos karrierjét a rákkutatás területén. A kutatók megállapították, hogy a tömjénolaj képes különbséget tenni az egészséges és a rákos húgyhólyag sejtek között. Valamint gátolja a rákos sejtek túlélését és apoptózist (irányított sejthalál) idéz elő bennük.
2. A 2012-es tanulmány szerint a tömjén illóolaj a sejten belül az apoptózis -, és sejttúlélési jelátviteli útvonalakat szabályozva, a hasnyálmirigyrákos sejtek jelentős mértékű pusztulását idézi elő sejtkultúrákban és állatmodellben egyaránt.
3. Egy másik 2012-es tanulmány megállapította, hogy a tömjénkivonat gátolja a proliferációt (sejtosztódás), az angiogenezist (a tumor érhálózatának kialakulása) és a migrációt (a tumorsejtek szórádása), valamint csökkentheti az áttétképződést vastagbélrák esetében.
4. Egy 2016-os vizsgálat szerint a tömjén egyik aktív hatóanyaga a humán méhnyakrák sejtek apoptózisát idézi elő, a rákos folyamatokat segítő jelátviteli útvonalak gátlása által.
5. Ebben a 2017-es cikkben leírják, hogy a tömjén kivonata a kemo-rezisztens prosztatarák sejtek apoptózisát váltotta ki sejtkultúrában és állatmodellben egyaránt.
6. Egy 2018-as tanulmány szerint a tömjén és a mirha élettanilag biztonságos dózisa képes aktiválni a fehérvérsejtes immunválaszt. „Ez új betekintést nyújthat a rákterápiában rejlő ősi titokzatos receptre, valamint újszerű és alkalmazott terápiás stratégiát és kombinált immunterápia lehetőségét kínálja a hepatocelluláris karcinóma, valamint más gyulladáshoz köthető rákos megbetegedések esetében” - írják a tanulmány szerzői.
7. Az emlő tumor talán az egyik leginkább tanulmányozott terület a tömjénolaj hatásait tekintve, ezért sok tanulmány látott napvilágot. Kiemelném a következőket. Ez a 2017-es tanulmány szerint a tömjénolaj a programozott sejthalált kiváltó hatása, a sejteket felépítő fehérjék aktív szerkezetének gátlása által valósul meg, agressziv emlőtumorban.
8. Egy másik 2018-as vizsgálat szerint, a tömjén illóolaj a sejt osztódást szabályozó útvonal által gátolja a mellrák sejtek burjánzását, sejtkultúrában illetve állatmodellben.
Egy 2016-os felmérés eredménye, hogy a tömjénolaj hozzájárult a fibroadenoma (jóindulatú csomó a mellben) méretének csökkenéséhez, fiatal hölgyek esetében.
2017-ben a Dél Karolina-i Orvosi Egyetemen elindítottak egy tanulmányt, melyben a tömjént belsőleg alkalmazva tanulmányozzák a sejtosztódásra, apoptózisra és angiogenezisre (érképződés) kifejtett hatását, emlőrákos és vastagbélrákos páciensek esetében. Eredmény 2020-ra várható.
A fenti tanulmányokra a következő, szakemberek által ellenőrzött információt tartalmazó, weboldalakon kereshettek rá:
Összefoglalásként elmondható hogy, a tömjén hatására a rákos sejtek öngyilkosságot hajtanak végre az egészséges sejtek károsítása nélkül. A tömjén ezen hatását, a sejten belüli folyamatok több ponton történő szabályozásával éri el, és élő rendszerben (állatmodellben) is kifejti.
Ráadásul a tömjén olaj serkenti a fehérvérsejtek gyors termelődését, ezzel fokozva az immunválaszt, amely a szervezet rákkal szembeni önvédelmi képességét növeli.
A természetes sejtosztódási és sejtmegújulási folyamatok következtében, folyamatosan létrejönnek hibás, elhasználódott sejtek, melyek az egészséges szervezetben elpusztulnak és eltávolításra kerülnek. A tömjénolaj ezt a folyamatot segíti.
Használjuk tehát a tömjénolaj áldásos hatásait. 😊"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése