2019. november 14., csütörtök

Levendulás arcolaj

Levendulás arcolajat készítettem egy majdnem kiürül levendula illóolajas üvegből.


Hogy készült?
Az üveg alján volt még egy kis illóolaj, ami már nem csöppent ki az üvegből. Leszedtem a cseppentős betétet, és felöntöttem az üveget frakcionált kókuszolaj és jojobaolaj keverékével. Ezek az olajok tetszés szerint változtathatók.
Az eredeti kupakot lecseréltem egy cseppentős tetőre, amit kozmetikum alapanyagokat forgalmazó cégeknél könnyen be lehet szeretni, de lehet, hogy patikában is kapható. 


Hogyan használom?
Én az arcomat melegvizes kendővel törlöm át, erre a célra nagyon klassz kendőket lehet kapni a dán lakberendezési áruházban. Laza szövésű, és pont annyira érdes, amivel nagyon hatékonyan, de gyengéden távolítja el az elhalt hámsejteket nap, mint nap az arcbőrről, a nyakról és a dokoltázsról. Az arcomat, a dekoltázsommal együtt bepermetezem aromavízzel, és a még nedves bőrre viszem fel lendüldetes, masszírozó mozdulatokkal a 2-3 csepp olajat. (Az arcpermet nyugodtan ki is maradhat, a lényeg a nedves arcbőr, de ha szeretnél extra ápolást, akkor használj Te is aromavizet, ami nem más, mint az illóolajgyártás mellékterméke, és a desztillált növény vízoldékony hatóanyagait tartalmazza.) Ha száraz bőrre viszed fel az olajat, akkor kiszívja a bőrből a nedvességet, és szárít, ellenben, ha nedves bőrre kened, akkor a bőrfelszínen emulgálódik, és mélyen bejut a víz és az olaj az arcbőrbe.
Reggel és este használom, és nagyon - nagyon hatásos. 
Zsófinak is készítettem, akinek olyan száraz a bőre, hogy a hűvösebb, szeles időben mindig nagyon irritált volt, most pedig, mióta ezt az olajat használja, rugalmas, gyönyörű fénye, és hamvassága van. 
Szívből ajánlom Nektek, hogy ilyen szemmel is tekintsetek a "kiürült" üvegeitekre. Az üveg oldalán rengeteg illóolaj található még, amit a hordozóolajjal gyönyörűen fel lehet még használni. 


A levendula az arcápolásban:
Kiegyensúlyozza a bőr zsírosságát, serkenti a bőr anyagcsere folyamatait és elősegíti a táplálását.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése